Alles uit eigen bakkerij

 

Brood van Hopper is voor velen geen onbekende. Niet alleen bij Hopper zelf maar inmiddels ook  bij een aantal andere horecabedrijven kun je van ons verse brood genieten. Wij bakken desembrood, zonder toevoeging van gist. De enige ingrediënten die wij gebruiken zijn; bloem, water en zout! En natuulijk liefde en geduld…. Het deeg wordt gemaakt van desem uit onze eigen starter, bloem water en zout. In onze bakkerij kan je elke dag zien hoe deze ingrediënten gekneed worden tot een mooi luchtig deeg. Na de zogenaamde voorrijs in de bakkerij wordt het deeg voorzichtig maar stevig opgebold en in rieten mandjes gelegd. Dan begint het lange wachten: in een speciale rijskast laten we het deeg op lage temperatuur de nacht door rijzen tot de volgende morgen. In de ochtend worden de broden gebakken. Met speciale "inschieters" worden de broden in de oven geplaatst, waar ze na ruim een half uur bakken op de hete ovenvloer, veranderd zijn in heerlijk knisperende desembroden. Van het voeden  van de starter tot het uiteindelijke  heerlijke desembrood zijn er dan zo'n 48 uren voorbij. Overigens wordt niet alleen het brood zelf gebakken; ook de croissants komen uit eigen bakkerij, evenals ons assortiment aan koekjes en taart!